Uteplats och trädgård förhöjer bostadens helhetsintryckAtt ha en uteplats och trädgård intill sin bostad ökar inte bara livskvaliteten, utan förhöjer även bostadens värde på marknaden. Det är en naturlig frizon som bara är din och det är där du kan göra det du känner för. Du kan exempelvis kicka en boll eller varför inte bara sitta med en kopp kaffe och lyssna på fåglarnas kvitter?

Uteplats och trädgård ger frihet

Att grilla inomhus är sällan en bra idé och det kan vara olagligt om du råkar orsaka en brand. Röken ska också kunna skingras. Därför ska man vara ute när man grillar och givetvis släcka grillen så gott det går när man är klar. En elgrill är ett bra alternativ för dem som kanske har astma och inte tål att utsättas för rök från organiskt material (grillkol) som förbränns.

I Sverige är utomhussäsongen kort jämfört med sydligare belägna länder i norra hemisfären, men Frönyheter är bra att känna till om man kanske vill vara lite kreativ just i sommar och prova på att odla obekanta blommor och rabatter.

Varför ökar värdet på bostäder med dessa egenskaper?

Som nämnt ger en trädgård en känsla av frihet och att hemmet är större än vad det egentligen är. Det blir en förlängning av ens egna privata sfär vilket många gillar. Att ha en trädgård uppskattas även av många som gillar att odla och se vad resultatet blir. Är man ihärdig kan man dessutom försörja sig på att odla egna grönsaker istället för att köpa för dyrare pengar i affären.

Att ha en lummig trädgård sommartid är mycket inbjudande och det gör att folk automatiskt tycker att din bostad är vackrare än vad den kanske är (utifrån). Helhetsintrycket är i dessa svängar mycket viktigt och det går inte bara att se till vissa detaljer om man vill att andra ska tycka om det.

4 May 2020