Underhållsfri uteplats med komposittrall

I samarbete med Placealtan.se

Att bygga altan, terrass eller uterum är en smart investering som samtidigt skapar en trivsam och vacker mötesplats för familj och vänner. En uteplats i trä kommer dock traditionellt sett med en hel del underhåll, rengöring och behandling. En komposittrall är å andra sidan i princip helt underhållsfri, trots att den ser ut som - och till största delen består av - trä. För dig som är i altanbyggartankar kan det vara värt att kolla upp om komposit kan vara ett alternativ för dig!

En komposittrall består av en blandning mellan träfiber från sågverk och återvunnen plast. Trallen har en naturlig känsla och ser ut som att den är gjord i massivt trä. Materialet går annars att anpassa till flera olika designer och färger för den som vill sätta sin personliga prägel. Plasten gör materialet mer tåligt mot de påfrestningar som altaner normalt utsätts för.


Fördelarna med komposittrall är många. För det första behövs ingen ytbehandling över huvud taget. Du slipper krångla med olja och kan sluta oroa dig för träflisor eller sprickor. Färg och form håller i flera år och trallen kan enkelt bara spolas av när det behövs. För vårt nordiska klimat passar komposit extra bra då materialet utan problem klarar både snö, regn, kyla och värme. Många använder komposit vid sin terrasspool eller badtunna, just för att materialet är så vattentåligt. Komposit håller också värme bättre, vilket gör svala sensommarkvällar ännu mer fantastiska. En naturlig golvvärme med andra ord!

Med en altan i komposit får den uteplats du alltid önskat och massor av tid över till annat. Komposittrall är säkrare och enklare, samtidigt som den tar vara på den naturliga träkänslan. Barnen kan leka utan risk för halka eller flisor i fötterna och du kan i lugn och ro njuta medan nya minnen skapas på din nya altan.

9 Aug 2019